Bakış Açısı - II

İnsan hayatı su gibidir. Akıp gider zaman, zamanın içinde zamanı fark edemeden, akıp giden bir su gibi. Hiç birimiz bunun farkına varmayız, vardığımız anda bile sadece anlıktır. Her zaman işlerimizi yapmaya, sorumluluklarımızı gerçekleştirmeye yönelik sürekli bir plan içersinde yaşarız. İnsanların hayatları her şeyde plana mahsus mudur? Zamanın değerindeki ince çizgide plan üzerine yapılmış zaman tohumları gibi hayatımızı mahfetmeye yönelik atışlar yapıyoruz ve onları büyütüyoruz. Elimizde büyüttüğümüz zaman birikimi belli bir yaştan sonra solmaya başlıyor o zamanda yeşertmeye çalışıyoruz. Yaşlı insanlarında çoğu yaptığı şey de işte bu.. akıp giden zamanı anlayana kadar ‘’ iş işten geçmiş ‘’ oluyor ve hayatın değerini anca hayatımızın son anlarında yani hayatımız solmaya başlayınca anlıyoruz.

6 Yorum:

Şöyle bakıyorumda,artık zaman su gibi geçiyor deyimi bile az kalır,hızla akıp giden anları anlatmak için..Kymetini bilip dolu dolu yaşamak için varken değerlendirebiiriz inş..Paylaşım için teşekkürler..

 

evet bu yüzden de insan hayatı önemli,yorumunuz için teşekkür ederim

 

haklısın. bizler, sürekli mezuniyet, taksit, ev vb. planlarla yaşarız, aslında hiçbir plan yapmadan yaşadığımız, geçip giden günler de var. o günler sanki ölü günlerdir. halbuki onlar da bizim günlerimiz. zaman, aslında hayatımızı kolaylaştırmak için uydurulmuş bir kavram. fizikçiler, zamanın olmadığını bilirler:) ama kişisel yaşamlarımız açısından gerçekten zaman, zamanı kullanmak çok önemli. insan, kaptırıp gidiyor bazen yaşamaya, sonra bir bakıyor haftalar geçmiş farkında olmadan.

çok iyi anlatmışsın.

 

Ya buna ne dersiniz. Mukadderatta herşey vardır. Sdece yaşlılıkta değil.

"Sevdiğine kur yapmak için şarkı söyleyen bir erkek kurbağa, farkında olmadan avını arayan bir yarasaya akşam yemeği müjdesi vermiş olabilir!" İşte mukadderat budur diyebileceğimiz trajik bir doğal hadise.. En zevkli ve en keyifli anlarda bile farkında olmadan sonumuzu hazırlıyor olabiliriz miyiz?

 

blogumda sana ait bir ödül var :)

 

An dedigimiz kavramın zaman içersinde bir karşılıgı oldugu gibi, bu ''an''lar zaten yaşamın içersinde, buna bakarak sonumuzu hazırlamış oluyoruz. Yaşamı yaşamamız bizim elimizde, bizim tercihlerimiz yönümüzü belirlemekte. yaşlılık sadece bir örnekti...

deepblueeagle hediyeniz için teşekkür ederim

 

Yorum Gönder